Περιοχές Καλλιέργειας Καφέ Μέση ετήσια παραγωγή Χώρες................... Χιλ. τόνοι Το φυτό του καφέ Coffea Arabica, μπορεί να καλλιεργηθεί στη γεωγραφική ζώνη μεταξύ Τροπικών Καρκίνου και Αιγόκεροου, όπως φαίνονται και στην φωτογραφία. Βασικές περιοχές καλλιέργειας του καφέ είναι οι εξής: Λατινική Αμερική: Κεντρική Λ. Αμερική Σε γενικές γραμμές οι καφέδες της Κεντρικής Λ. Αμερικής είναι ελαφριοί σε σώμα με σχετικά υψηλή οξύτητα. Νότια ΑμερικήΟι καφέδες αυτοί συνήθως έχουν πιο γεμάτο σώμα από τους καφέδες της Κεντικής Αμερικής, κάπως χαμηλότερη οξύτητα, και πιο ισσοροπημένο γευστκό προφίλ. Αφρική Η πατρίδα του καφέ, η Αφρική, παράγει καφέδες με με μοναδικά εξωτικά αρώματα, που συνδυάζουν αρωματικές νότες από λουλούδια, φρούτα, μπαχαρικά, κρασία και ενίοτε γη (Αιθιοπία Χαράρ, Ουγκάντα Ντρούγκαρ...). Οι καφέδες αυτοί συνήθως έχουν υψηλή οξύτητα, ιδίως οι πλυμένοι. ΥεμένηΣτην Αραβική Χερσόνησο βρίσκουμε το διάσημο καφέ Μόκα από την Υεμένη. Η Μόκα της Υεμένης έχει ένα πολύ ιδιαίτερο άρωμα που τη ξεχωρίζει από κάθε άλλο καφέ του κόσμου. Το άρωμα αυτό φέρνει κάτι από σοκολάτα ή κρασί.
Ασία-Ινδονησία Ο Ινδονησιακός καφές έχει επίγευση με έντονη διάρκεια, γεμάτο σώμα, πλούσιο άρωμα και χαμηλή οξύτητα. Γήινα αρώματα, αρώματα μπαχαρικών, βοτάνων, μανιταριών καθώς και τυριών συναντώνται σε καφέδες αυτής της περιοχής.
|