like


Είμαστε στήν διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία 

 2410 537 952

 2410 537 952
 Servise-Ανταλλακτικά

Αποστολή Εμπορευμάτων στην Ελλάδα & σε όλο τον κόσμο καθημερινά

Αποστολη εμπορευματων

 

 Περιοχές Καλλιέργειας Καφέ 


   Μέση ετήσια παραγωγή

Χώρες................... Χιλ. τόνοι
1. Βραζιλία .................1.403
2. Κολομβία .................748
3. Ακτή Ελεφαντοστού .292
4. Ινδονησία .................253
5.Μέξικο ......................216
6. Αιθιοπία ...................191
7. Ελ Σαλβαδόρ ...........165
8. Γουατεμάλα .............162
9. Φιλιππίνες ................133
10. Κίνα .......................130


Το φυτό του καφέ Coffea Arabica, μπορεί να καλλιεργηθεί στη γεωγραφική ζώνη μεταξύ Τροπικών Καρκίνου και Αιγόκεροου, όπως φαίνονται και στην φωτογραφία.

Βασικές περιοχές καλλιέργειας του καφέ είναι οι εξής:

Λατινική Αμερική:
Κεντρική Αμερική
Νότια Αμερική
Αφρική
Ασία-Ινδονησία
Ξεχωριστή περιοχή καλλιέργειας είναι η Υεμένη, που παράγει καφέδες ξακουστούς για το άρωμα τους (Μόκα). Ένας από τους πιο διάσημους καφέςδες (και ο 2ος πιο ακριβός), είναι ο Jamaica Blue Mountain. Οι πρώτες χώρες σε παραγωγή καφέ Αράμπικα είναι η Βραζιλία και η Κολομβία.

Κεντρική Λ. Αμερική

Σε γενικές γραμμές οι καφέδες της Κεντρικής Λ. Αμερικής είναι ελαφριοί σε σώμα με σχετικά υψηλή οξύτητα. 

Νότια Αμερική

Οι καφέδες αυτοί συνήθως έχουν πιο γεμάτο σώμα από τους καφέδες της Κεντικής Αμερικής, κάπως χαμηλότερη οξύτητα, και πιο ισσοροπημένο γευστκό προφίλ.

Αφρική

Η πατρίδα του καφέ, η Αφρική, παράγει καφέδες με με μοναδικά εξωτικά αρώματα, που συνδυάζουν αρωματικές νότες από λουλούδια, φρούτα, μπαχαρικά, κρασία και ενίοτε γη (Αιθιοπία Χαράρ, Ουγκάντα Ντρούγκαρ...). Οι καφέδες αυτοί συνήθως έχουν υψηλή οξύτητα, ιδίως οι πλυμένοι.

Υεμένη

Στην Αραβική Χερσόνησο βρίσκουμε το διάσημο καφέ Μόκα από την Υεμένη. Η Μόκα της Υεμένης έχει ένα πολύ ιδιαίτερο άρωμα που τη ξεχωρίζει από κάθε άλλο καφέ του κόσμου. Το άρωμα αυτό φέρνει κάτι από σοκολάτα ή κρασί. 

 

Ασία-Ινδονησία

Ο Ινδονησιακός καφές έχει επίγευση με έντονη διάρκεια, γεμάτο σώμα, πλούσιο άρωμα και χαμηλή οξύτητα. Γήινα αρώματα, αρώματα μπαχαρικών, βοτάνων, μανιταριών καθώς και τυριών συναντώνται σε καφέδες αυτής της περιοχής. 

 

 

 

Μοιράσου το στα κοινωνικά δίκτυα

Περιοχές καλιέργειας
UA-37609764-1